- Ik had m'n ticket via de site van KLM gekocht, en een bevestiging gekregen, maar een dag voor vertrek krijg ik een telefoontje dat de betaling toch niet geslaagd was...
- Na het afhandelen van de betaling werd me verteld dat alle (stoel)voorkeuren die tijdens het boeken door mij werden ingevuld op website 'overruled' worden door mensen die bellen. Anders gezegd, ik mag 12uur lang tussen twee iets te gezette Amerikanen inzitten.
- Op Schiphol aangekomen hoef ik gelukkig niet in te checken, dat had ik al via de website gedaan. Maar uiteindelijk sta ik nog 25 minuten in de rij om m'n bagage af te geven. En als ik dan eenmaal aan de beurt ben begeeft de PC van de baliemedewerkster het. De mensen die op de normale manier inchecken zijn een stuk sneller...
- Na nogmaals 20 minuten in de rij te staan voor paspoort-controle kan ik dan eindelijk naar de gate. Nog even een uurtje emailen (en bloggen) voordat ik vertrek. Bij de gate alleen geen stopcontact, laat staan Wi-Fi.
- Uiteindelijk de stekker van een schoonmaakapparaat uit de muur getrokken en met al m'n spullen op de grond naast de prullenbak gaan zitten.
- Ik wordt over het algemeen vreemd aangekeken, maar er komen ook 2 Amerikanen op me af die vragen of ik wel internetverbinding heb. Een ervan was al 10 minuten aan het rondlopen met z'n Powerbook in z'n handen op zoek naar een signaal;-) Ik leg ze uit dat ik een Vodafone UMTS kaart heb, vervolgens zoeken ze teleurgesteld verder...
- Ik kan nu nog een keertje 15 minuten (update: 55 minuten) in de rij gaan staan om te boarden. Gelukkig, want die vloer is toch wel wat hard om een uur op te blijven zitten. Over een internetverbinding en stopcontacten in het vliegtuig zal ik maar niet hebben. Duurt nog wel een paar jaartjes ben ik bang....
zaterdag 25 maart 2006
Vliegen en internet
Ik vlieg zo naar Los Angeles om daar te spreken op het Digital Hollywood congres. Een ochtendje doorbrengen op Schiphol is toch wel weer een aparte ervaring. De belofte dat internet het reizen makkelijker maakt is zeker nog niet ingelost.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
En ik dacht nog wel dat vliegen luxe was. Helemaal bij KLM.
BeantwoordenVerwijderenIs er een maatschappij die het wel op orde heeft, of is dit de normale gang van zaken?
Je geklaag lijkt me terecht, maar als je comfortabel wil reizen moet je ook wel een beetje voor jezelf zorgen.
BeantwoordenVerwijderenZorg dat je een tas hebt die niet ingechecked hoeft te worden en een laptop die lang genoeg meegaat op zijn acuutje ;)
Toch wordt Schiphol gezien als een van de beste vliegvelden ter wereld. Maar absoluut a few points taken. Op een travel-internet-congres waar ik laatst was maakte prominente partijen in de travel industrie zich sterk voor meer luxe gedurende het reizen. Zo voorspelde Travelocity boekings mogelijkheden voor meer luxe van huis tot hotelbed en weer terug. De algehele teneur van het congres was dat men zich meer ging richten op luxe en experience dan op prijs en kwantiteit. Een mooi streven waarbij meteen de aanmerking werd gemaakt dat dan wel de hele industrie daar aan moest meewerken. Van vliegtuigmaatschappij tot en met hotel en dus ook de vliegvelden. Wie weet worden in de toekomst je wensen wel overal vervuld. Er is hoop!
BeantwoordenVerwijderenToch wordt Schiphol gezien als een van de beste vliegvelden ter wereld
BeantwoordenVerwijderenSchiphol raakt uit de gratie bij vakantiereizigers. Touroperator OAD constateert dat een groeiend aantal klanten kiest voor een regionale of Duitse luchthaven, zo meldt TC Tubantia. Vakantiegangers kiezen in eerste instantie een luchthaven en dan pas een bestemming, zo blijkt uit recent onderzoek onder Nederlandse reisbureaus.
Ruim 80 procent van de ondervraagde klanten laat het reisdoel in meer of mindere mate afhangen van (de afstand tot) het vliegveld. Schiphol blijkt sterk aan populariteit in te boeten. Vertrokken de OAD-passagiers enkele jaren geleden nog bijna allemaal van Schiphol, nu wijkt eenderde uit naar een luchthaven in de eigen regio.
Commercieel directeur J. ter Haar van OAD verwacht dat die trend zich in de toekomst voortzet. “Mensen klagen over de slechte bereikbaarheid van Schiphol en de hoge parkeertarieven.” Vooral in de Oost-Nederland zijn Duitse luchthavens steeds meer in trek.
Bron: Luchtvaartnieuws.nl
Tja je klaagt nu wel over die wacht tijden maar dat had kunnen worden terug gedrongen tot 15 minuten en ook je internet probleem had zo opgelost kunenn zijn. Je had namelijk gewoon een buisness class ticket moeten boeken. Dan kon je buisness class inchecken en dan hoef je niet te wachten je had ook een privium card moeten kopen dan passeer je de paspoort controle in een flits via een speciale rij. En met een buisness class ticket heb je toegang tot de lounge waar gratis wifi+stroom is + buisness class in het vliegtuig heeft stopcontacten in de stoel. dus volgende keer niet zo cheap zijn.
BeantwoordenVerwijderen